Bedrijvencompetitie gezellig en fanatiek van start!

Fanatiek kijkende en bezwete gezichten, luide aanmoedigingen en heuse team yells vanaf de kant, hevige strijd tussen de deelnemende bedrijven. Maar ook bewondering over en weer voor mooie slagen en veel gezelligheid na afloop van de wedstrijden. Dat was het beeld tijdens de eerste ontmoetingen van de bedrijvencompetitie die gisteren van start is gegaan bij ons in de hal. Maar liefst 12 teams (van 10 verschillende bedrijven) nemen deel aan de competitie die gedurende 3 dinsdagavonden gespeeld wordt op 6 banen in de Sorghvliethal.

Vorige week hadden de teams al de mogelijkheid om te komen oefenen tijdens de introductietrainingen op maandag en dinsdagavond. Het deelnemersveld is gevarieerd en afkomstig uit de gehele regio. Favorieten voor de eindzege (en koplopers in de tussenstand) zijn nu al de Dynasty Bikkels (chinees restaurant Golden Dynasty) en de Postzakjes (TPG Post, Assen) en schildersbedrijf Willy Deuze. Opvallend en verassend sterk spel ook tijdens de eerste wedstrijden door Sita Recycling, het tweede team van Compaen en Slagerij Jelmer Klein. Maar ook makelaardij Oldenziel, de twee teams van Moco, het team van de gemeente stadskanaal en het dames team van Action Oude Pekela vechten voor ieder punt.

Het supporterslegioen van de Compaen teams is nu al legendarisch luidruchtig Laughing en het was gisteravond in ieder geval voor iedereen op en naast de baan erg gezellig.

Voor deze competitie bestaat een team uit vier personen (2 dames en 2 heren) - maar we zijn niet erg streng, er doen ook twee damesteams mee. Er worden per teamwedstrijd een mannenenkel, een vrouwenenkel, een mannendubbel, een vrouwendubbel en een gemengddubbel gespeeld. Gedurende de 3 avonden wordt per poule van 6 teams een competitie gespeeld. Volgende week is de tweede speelavond (20 maart) en op de finale avond (dinsdag 27 maart) gaan de twee poule winnaars uitmaken wie er de bedrijfskantine gaat verfraaien met de, door schildersbedrijf Willy Deuze beschikbaar gestelde, grote wisselbeker.

Foto's van de eerste speelavond zijn hier te vinden.