Project: Badminton op de basisschool

De afgelopen 3 weken heeft Petra Kuilman namens onze club badmintonlessen verzorgd op 3 basisscholen in de gemeente Veendam.

Image

De variatie in groepen was groot. Groepen 7 en 8 werden afgewisseld met groepen 3 en 4. Deze 6- en 7 jarige hebben via allerlei spelletjes wat racketgevoel gekregen, maar van echt badmintonnen was in deze groepen nog geen sprake. Bij de groepen 6, 7 en 8 ben ik al wel tot wat wedstrijdjes gekomen. Door de grootte van de groepen, vaak variërend van 26 tot 33 kinderen, was het ook schipperen met de ruimte. Meestal had ik niet meer dan 3 banen tot mijn beschikking.
Ondanks dat de situatie heel anders is als op een clubtraining waren de lessen erg geslaagd en het enthousiasme van de kinderen groot.
De laatste les hebben alle kinderen een uitnodiging meegekregen voor de badmintoninstuif die we in de herfstvakantie organiseren. Dit leek ons een leuke afsluiting van het project.
Ook hebben de kinderen een aanbieding van de club meegekregen. Voor een gereduceerd tarief kunnen ze tot de kerstvakantie 1 keer in de week badmintonnen.
Het is nu afwachten hoeveel kinderen erop de instuif komen en hoeveel kinderen gebruik gaan maken van de aanbieding.
We zijn benieuwd.
Petra Kuilman