Meteoor 2 wint van Koploper Drachten 3

Zondagmiddag half 1. Er hangt een ontspannen sfeer in de hal en de tegenstanders zijn al gearriveerd. We bouwen met de meteoorleden de banen op en maken ons klaar om te beginnen.

Tegen een uur of 1 moet Mike dan het spits afbijten. Zijn tegenstander is David Pit, een speler die ook al een tijdje badminton speelt. In de eerste set gaat het gelijk op en houden ze het erg lang spannend. Tot Mike op een gegeven moment uitloopt en de eerste set met 21-18 wint. Na lekker even wat te hebben gedronken en naar Coach Jordy te hebben geluisterd gaat Mike vol goede moed de 2e set in. Deze wint hij verdiend en een stuk makkelijker met 21-13. Nu is het de beurt aan Jordy en Mij. We hebben allebei tegenstanders die voor ons aardig bekend zijn en wat ook geen makkelijke tegenstanders zijn. Jordy heeft het tegen Aldemar Gort, die erg groot is en behoorlijk hard slaat, niet heel erg moeilijk en wint deze met 21-12. De 2e set is ook voor hem en die wint hij vrij makkelijk met 21-9. Ik daarentegen had het een stuk moeilijker. In de eerste set tegen Lisa de Witte gaat het een hele tijd gelijk op, totdat ik een paar slordige foutjes maak. Helaas verloor ik daardoor de eerste set met 17-21. Nadat Vera mij wat punten had verteld ging ik rustig en vol goede moed de 2e set in. Deze won ik door aanvallend spel met 21-12. Ook de 3e set kwam op mijn te naam staan die ik won met 21-13. Nu was het de beurt aan Moyra. Zei speelde vandaag tegen Marjelle Dupon. Ze waren erg aan elkaar gewaagd en speelden ook een 3setter. In de eerste set stond Moyra voor maar helaas verloor ze door wat foutjes toch van Marjelle met 20-22. De 2e set ging ook erg gelijk op maar verliep een stuk beter voor Moyra. Deze set won ze namelijk met 21-19. Nu op naar de 3e, allebei moe en hier en daar wat last, maar toch gingen ze er helemaal voor en werd het weer een strijd tussen beide. Het ging een hele tijd gelijk op maar Marjelle won op dat moment toch meer punten en won daardoor de 3e set met 21-19. Dit bracht de tussenstand na de enkels op 3-1 voor. Na even te hebben gezeten konden we op 2 banen beginnen aan de dubbels. We moesten even alleen tellen, maar gelukkig had niemand hier problemen mee. We begonnen ongeveer tegelijk. Moyra en ik hadden het moeilijker dan de mannen, waardoor de mannen ook eerder klaar waren. Zei wonnen hun eerste set met 21-16 en deden in de 2e set hetzelfde. Dit zorgde ervoor dat de stand op 4-1 stond, dit betekende dat we in ieder geval niet zouden verliezen vandaag, en dat is toch een goede prestatie tegen de koploper. Moyra en ik verloren de 1e set met 19-21 maar wisten toch de power te vinden om de 2e set binnen te slepen. Deze wonnen we met 21-12. Na eventjes rust te hebben gehad en even te hebben overlegt begonnen we aan de 3e set. Deze verloren we helaas met 15-21. Hier baalden we natuurlijk behoorlijk van want we hadden toch graag alvast het winnende punt binnengehaald, maar er was weinig tijd om te balen omdat we moesten gaan mixen. Dit deden we weer tegelijk omdat er een baan was vrijgekomen bij de jeugd. Mike en ik begonnen als eerste met de mix en starten heel aanvallend en gedreven. Het ging lang gelijk op maar toch wisten we bij 18-18 uit te lopen naar een overwinning van 21-18 in de eerste set. Dit gaf ons veel vertrouwen en met volle moed gingen we de 2e set in. Deze set wonnen we met 21-8 en ging vrij gemakkelijk doordat we hun zwakke punten nu echt goed hadden gevonden. Moyra en Jordy deden ook goede zaken en wonnen hun wedstrijd in 2 sets van Kees en Marjelle. Hun wedstrijd was niet gemakkelijk en hebben ze verdiend gewonnen met 21-18 en 21-18.

We hebben er allemaal tot het einde voor geknokt en dat heeft ons deze mooie overwinning opgeleverd.