Erica - Meteoor D1

Dinsdag 2 oktober (en niet vrijdag 5 oktober) moesten we onze eerste wedstrijd van het seizoen te spelen. Na het niet lezen van mail, en haasten ivm werk waren we toch op tijd in Klazienaveen. Klaar om onze wedstrijd te beginnen tegen Erica.

Marcel mocht het seizoen direct beginnen met een single. Dit omdat Richard geblesseerd is. Hij had een moeizame en spannende wedstrijd, maar verloor helaas in twee sets. (21-18 en 21-19) Edwin begon (rustig) met zijn eerste single van het seizoen. Hij won deze, niet zonder slag of stoot, in twee sets. (18-21 en 10-21)

Toen waren de dames aan de beurt. Helga had een zware partij die tot het eind gelijk opging. Ze kon de partij nip in twee sets winnen. (19-21 en 18-21) Henriette begon haar partij en had het volgens eigen zeggen moeilijk. Ze verloor de partij met 21-11 en 21-14.

Dus met 2-2 de dubbels in. De heren begonnen hun dubbel. In de eerste set hadden ze wat moeite met de tegenstander, maar wonnen de set wel. De tweede set kregen ze meer vat en wonnen deze dan ook. (17-21 en 7-21)

De dames waren minder gelukkig. Ondanks dat ze knokten en overlegden konden ze maar geen vat krijgen op het spel van de tegenstanders. Ze verloren de wedstrijd met 21-16 en 21-12. Dus met een gelijke stand de mixen in.

Marcel en Henriette begonnen aan hun mix. Het was een moeilijke partij waar ze voor elk punt moesten knokken. De eerste set ging het niet zo goed. De tweede set kwamen ze wat meer in hun spel. Helaas verloren ze de partij in twee sets. Een derde set zou mooi geweest zijn.

Edwin en Helga hadden een spannende partij. Ze konden de eerste set nipt binnen halen. Het ging de hele tijd gelijk op. Het kwam er dus op aan wie op het eind de zenuwen in bedwang had. Halverwege de tweede set zagen ze dat de andere mix verloren was. Even een tandje erbij om niet direct al de eerste wedstrijd met verlies thuis te komen. Gelukkig hebben ze tweede set (ook nipt) naar zich toe getrokken.

Eindstand 4-4. Het was een mooie eerste wedstrijd.

Namens het team willen we onze supporter en teamgenoot Richard bedanken voor het tellen/coachen/aanwezig zijn e.d. We hopen dat je er snel weer bij bent.