Historie

De naam badminton is ontstaan toen Engelse officieren het spel, waarmee ze in INdia kennis hadden gemaakt, introduceerden op het landgoed Badminton in Gloucestershire in het jaar 1873. Twee eeuwen geleden werd deze sport al in India gespeeld, zij spraken over poona. Ook zijn er voorbeelden van een soortgelijke sport die de Inca's al speelden zo'n 2000 jaar geleden. In diezelfde periode werd het ook al gespeeld in China en Japan. De start van de moderne badmintonsport is in 1873 toen men in Europa met het spel kennis maakte.

Onze vereniging bestaat sinds 1950, de eerste jaren alleen als tafeltennisvereniging. Later kwam daar een badmintonafdeling bij en in 1980 werden het twee zelfstandige verenigingen te weten:
- SV Meteoor (badminton) in Veendam en
- TTV Meteoor (tafeltennis) in Muntendam.